Ad Visser - Sobriëtas (1982) (LP) - €10,00

posted by ad-vinylrecords


Ad Visser is natuurlijk een cult-held voor een bepaalde generatie, noemt zich nu Multi-Media Performer. Zijn project Sobriëtas bestaat uit de gelijknamige door hemzelf geschreven roman (uitgave Meulenhoff) plus een bijbehorend album met synthesizermuziek dat de soundtrack van het boek vormt.

Grootgebracht met Top Pop, het wekelijkse moment om je te laven aan de nieuwe hits. 
Maar Ad Visser was ook de man achter Supercleandreammachine. Dit album van Ad Visser past veel meer bij Supercleandreammachine dan bij Top Pop. Het is een Space Opera staat er op de hoes en is een soundtrack bij een novelle van Ad Visser met dezelfde titel. Supercleandreammachine wordt trouwens ook op de binnenhoes aangehaald.
Dan de muziek. Eerlijk is eerlijk, verwacht hier geen top album. Ad Visser kan redelijk overweg met zijn Korg synthesizers , drumcomputers, en Vocoders en zoekt daarin een weg tussen de zware Duitse synths (Tangerine Dream) en de wat lichtere Franse (Jean Michel Jarre). 
Uiteindelijk is het meer Jarré dan Tangerine Dreams. 
De melodieën zijn niet erg sterk, de uitvoering niet verrassend, maar op zich niet slecht. Een zekere Ron Martin moet ook hebben meegespeeld. 
Geen idee wat het verhaal achter deze plaat is (de novelle nooit gelezen). De plaat is uitgekomen begin jaren 80, waarbij de synths natuurlijk erg populair waren bij een bepaalde stroming (Depeche Mode, Yazoo etc) maar juist de zware synthesizer muziek aan populariteit inbond. 
Maar Ad Visser heeft volgens mij altijd gedaan wat hij leuk vond, lak had aan van alles en deze plaat op de markt heeft gebracht. 
Op dit album, het nummer Giddyap a Gogo met de toen bekende zanger Daniël Sahuleka was eigenlijk een best goed nummer. En nog een hit ook.


Side one
1.  Overture In “S” - 4:28  
2.  March Of Hope - 4:50  
3.  Delicate Balance - 3:30  
4.  Nostalgia For Earth - 8:48  

Side two
1.  Giddyap A Gogo  (Sung by Daniel Sahuleka)- 4:50  
2.  Relief Of Demorzan - 5:28  
3.  Adventure (Restless Breed)  (Sung by: Daniel Sahuleka) - 4:44  
4.  A Last Farewell - 4:00 


Companies, etc.
Credits
Notes
Release:  1982
Format:  LP
Genre:  Synth-pop, Experimental, Ambient
Label:  CBS Records
Catalog#  85990

Vinyl:  Excellent
Cover:  Excellent (Gatefold)

Prijs: €10,00

0 comments:

Een reactie posten