Lancee - The Bidge (1981)

Ferdy Lancee (ware achternaam: Ferdy Dousenbach, Tilburg, 21 oktober 1953)  rockzanger/gitarist die rond 1980 enige landelijke bekendheid geniet. Qua muziek en imago het best te typeren als de Nederlandse Peter Frampton, begint zijn carrière als sessiegitarist. In 1972 verschijnt zijn eerste single, getiteld Joy In The Sky. 1976, Lancee gaat in de groep Dummy spelen. Het nummer Dummy Boy verschijnt op single. 1978, Lancee maakt deel uit van de groep Xandra, de begeleidingsband van Sandra Reemer. In 1979 vormt hij samen met gitarist Frank Klunhaar de groep Lancee. De muzikanten worden aangevuld met Marcel Lahaye (orgel, piano), Jos van de Dries (drums) en Pieter Korremans (bas).

 
In 1980 wordt Lahaye vervangen door gitarist Leon van de Akker. Het eerste album “Models” verschijnt. De plaat blijft twee maanden in de albumlijsten staan en wordt bekroond met een Edison. Aan het eind van het jaar gaat Lancee naar Manchester om in de Strawberry Studio's van 10CC te werken aan de opvolger van “Models”.

 
In 1981 verschijnt hun tweede LP “The Bridge”. Op dit album zijn tekst en muziek beter op elkaar afgestemd. Op de plaat is te horen dat de muzikanten na de vele optredens een hecht collectief zijn geworden. “The Bridge” is echter geen commercieel succes en Lancee gaat uit elkaar. In 1982 vormt Ferdie Lancee een nieuwe band met Van de Dries, Joe Heuser (orgel, piano) en Steven Wienjus (bas) en schakelt over op de Nederlandse taal.



Side A
A1.  Chopper Jack   (4:58) 
A2.  You Don't Belong Here   (3:38) 
A3.  I''l Always Love You   (3:49) 
A4.  Standing In The Middle   (2:54) 
A5.  Rock Love    (3:49) 
 
Side B
B1.  Tonight You're On The Radio   (5:40) 
B2.  Rescue Me   (4:06) 
B3.  The Kids Are Comin'   (6:30) 
B4.  Paradise   (4:28) 
 
Credits
Bass – Pieter Korremans
Drums, Percussion – Jos Van Den Dries
Engineer – Pierre Geoffroy Chateau
Guitar – Leon Van Den Akker
Guitar, Vocals – Ferdy Lancee
Keyboards, Kalimba, Marimba – Frank Klunhaar
Producer – Frank Klunhaar
Genre - Pop

Notes
Companies etc
Phonographic Copyright (p) – CBS Grammofoonplaten B.V.
Published By – Intersong Basart
© 1981 CBS Grammofoonplaten B.V.
 
available at:  www.ad-vinylrecords.com

 

0 comments:

Een reactie posten