februari 26, 2016

The Blue Diamonds - Gouden Favorieten Parade (1977) - Lp

The Blue Diamonds was een Nederlands duo bestaande uit de broers Riem (Depok/West-Java, 15 april 1943) en Ruud de Wolff (Batavia, 12 mei 1941 - Driebergen, 18 december 2000).
De broers, van Indisch-Nederlands afkomst, braken in 1960 door met de wereldwijde hit Ramona.

Riem en Ruud de Wolff kwamen in 1949 met hun ouders naar Nederland en zongen in hun tienerjaren op schoolfeesten in bandjes als The String Extase Boys en The Cool Cats.

Het repertoire bestond voornamelijk uit covers van The Everly Brothers. In 1960 stond hun uitvoering van de song Ramona uit 1927 maandenlang in de hitlijsten, en ook in veel andere landen was het nummer een grote hit. Andere succesnummers uit die tijd waren onder andere Oh Carol en Little Ship.

Begin jaren zestig toerden de broers samen met Anneke Grönloh door Indonesië, terwijl in Nederland en andere Europese landen verschillende nummers de hitparade haalden.

Voor Ramona ontvingen de broers een Edison uit handen van Wim Sonneveld, nadat er zeven miljoen exemplaren waren verkocht. Ook in de jaren zeventig brachten The Blue Diamonds diverse singles uit, maar het stormachtige succes van Ramona werd niet meer geëvenaard. Dat trof als eerste hun versie van Save the last dance for me.

Begin jaren tachtig namen zij in Indonesië diverse platen op in het Maleis, waarvan miljoenen exemplaren over de toonbank gingen.
Tot de dood van Ruud de Wolff in december 2000 bleven The Blue Diamonds platen maken en optreden. Echt grote successen bleven uit, maar de typische Blue Diamonds-sound bleef populair.
Na de dood van Ruud bleef Riem de Wolff optreden, als soloartiest met een begeleidingsband, en als duo met zijn zoon Steffen onder de naam The New Diamonds. Op 29 april 2005 werd Riem de Wolff benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Op dit verzamelalbum van The Blue Diamonds, geldt dat het repertoire, onverbrekelijk verbonden is met de geschiedenis van het duo.

Side A
A1.    Ramona
A2.    Lilli Marlene (Lili Marleen)
A3.    Oh Carol
A4.    In A Little Spanish Town
A5.    Hey! Ba-Ba-Re-Bop
A6.    ('Til) I Kissed You

Side B
B1.    Little Ship
B2.    All Of Me
B3.    Sukiyaki (Ue O Muite Aruko)
B4.    Have I Told You Lately That I Love You
B5.    Red Sails In The Sunset
B6.    Show Me The Way To Go Home

Notes
Release: 1977
Genre:  Rock & Roll
Format:  LP
Label:  Decca Records
Catalog#  6454414

Album:  Goed
Cover:  Goed

€ 5,00

0 reacties:

Een reactie posten