november 09, 2017

Wim Sonneveld - Willem Duys Muziek-Mozaiek-10 Maart 1974 (1974) - Lp


Willem (Wim) Sonneveld (Utrecht, 28 juni 1917Amsterdam, 8 maart 1974) was een Nederlands cabaretier, zanger en acteur. Hij wordt als een van de "Grote Drie van het Nederlandse cabaret" van na de Tweede Wereldoorlog beschouwd, samen met Toon Hermans en Wim Kan.
Sonneveld begint zijn eerste eigen cabaretgezelschap. Zijn eerste programma gaat van start in het Leidsepleintheater getiteld: Alleen Voor Dames. De recensies zijn juichend. Tot en met 1959 zullen er in totaal 26 opgevoerd worden waarvan 't Is Historisch en We Spelen Pantomime extra opvallen.
Vaste mensen in het gezelschap zijn Joop Doderer, Hetty Blok en Conny Stuart. Vaste schrijvers zijn Hella S. Haasse en Annie M.G. Schmidt.

Op 20 februari 1974 kreeg Wim Sonneveld in de auto een hartaanval, waarna hij werd opgenomen in een Amsterdams ziekenhuis.
Na een paar weken rusten ging het aanvankelijk beter en Sonneveld vertelde dan ook in een interview aan Henk van der Meijden dat hij weer plannen had voor de toekomst. Zo wilde hij zijn memoires publiceren (onder de titel Sonneveld, mevrouw, dat zou verwijzen naar de tijd dat hij in de kruidenierszaak van zijn vader werkte) en een langspeelplaat maken met de titel Mijn hart, met daarop allerlei liedjes die over het hart gaan. Ook wilde hij in 1975 weer een programma gaan doen, omdat hij dan 40 jaar in het vak zou zijn. Een ander besluit dat hij nam was dat hij nooit meer een toupet op zou doen. Op 8 maart, de dag dat het interview in De Telegraaf werd gepubliceerd, overleed Wim Sonneveld op 56-jarige leeftijd aan een tweede hartaanval. Voor het grote publiek kwam dit als een schok, maar naasten verklaarden later dat zijn overlijden niet geheel onverwacht was. Zo was Sonneveld door een dokter al eerder geattendeerd op zijn slechte hart, maar de artsen konden niets concreets vinden. Later kreeg hij meer last; zo lag hij bij de show met Ina van Faassen al in de pauze op een stretcher.

Willem Duys' Muziek - Mozaïek van 10 maart 1974. Deze radio-uitzending staat geheel in het teken van het het plotselinge overlijden van de legendarische Wim Sonneveld.

Side A
A1.   Fragment Uit “The Final Question” (Als Je Overmorgen Oud Bent)
A2.   De Olifant
A3.   Water Bij De Wijn
A4.   Daar Is De Orgelman (Het Lied Van Willem Parel)
A5.   Spreekuur Met Wim Sonneveld (Fragment 1)
A6.   Mijn Vader Heeft Het Nooit Begrepen / O, Ik Weet Niet Wat Ik Wil / Paris
 
Side B
B1.  Mijn Discotheek
B2.  Spreekuur Met Wim Sonneveld (Fragment 2)
B3.  Wim Sonneveld Interviewt Godfried Bomans
B4.  Uitreiking Edison Aan Wim Sonneveld Door Godfried Bomans
B5.  Het Hondje Van Dirkie
B6.  Het Dorp (La Montagne)
B7.  Spreekuur Met Wim Sonneveld (Fragment 3)
B8.  Doe Het Doek Maar Dicht

Credits
Notes
Radio show recorded by Willem Duys na Wim Sonneveld's dood. 
Release: 1974
Genre: Nederlandstalig, Comedy, Chanson 
Format: LP
Label: Philips Records
Catalog# 6499990
Prijs: €15,00

Vinyl: Goed
Hoes: Goed

0 reacties:

Een reactie posten