Vader Abraham - Zo Is Het Leven (1973) (LP) - €10,00

posted by ad-vinylrecords


Op dit album is Vader Abraham uitgegroeid tot een volleerde tekstdichter en uit hij zijn betrokkenheid met de wereld en zijn familie. 
Hiermee begon Vader Abraham zijn zegetocht als zingende filosoof van de lage landen. 
De titel Zo Is Het Leven ramt de keiharde waarheid er in met vier woorden maar zeer subtiel ingespeeld door zijn begeleidingsgroep. 
En dan volgen nog meer van die titels die aanzetten tot nadenken: Verdriet, Je Hoeft Elkaar Niet Te Zien Om Gelukkig Te Zijn (ode aan zijn vrouw, geschreven bij zijn minnares thuis), Bij de Winter Hoort de Sneeuw (op het toilet van een tegeltje gelezen), Dan Is Er Nog Hoop en Eens.
De ode aan zijn ouders, heel erg treffend getiteld Bedankt Lieve Ouders was een hitje, maar ook een groot discussiepunt onder lieden die niet van Vader Abraham's muziek en teksten hielden. Het was een tijd van polarisatie en voor nuance was weinig ruimte.
Het nummer De Berg ging over de huidziekte die hem al jaren plaagde en die continu zorgde voor grote witte schilfers op hoofd en schouders. U zult denken: "Vandaar die bolhoed!" Juist.
Het nummer Ze Leefde Van De Liefde ging over zijn grootmoeder, die het oudste beroep uitoefende, en daar tot vervelens toe en gedetailleerd over uitweidde op verjaardagsfeesten en talkshows uit die tijd, natuurlijk tot afgrijzen van onze Pierre. 
Zelfs een stoïcijn als Vader Abraham
werd het wel eens te machtig. Een vrolijke noot in het geheel was Mijn Annie, wat handelde over een uitbaatster van een snackkeet aan de Paganinilaan in Assen.


Side one
1.  Kinderogen - 4:15
2.  De Oude Muzikant - 3:36
3.  Mijn Annie - 3:25
4.  Verdriet - 2:38
5.  Zo Is Het Leven - 4:35
6.  Je Hoeft Elkaar Niet Te Zien Om Gelukkig Te Zijn - 3:56

Side two
1.  Bedankt Lieve Ouders - 4:09
2.  De Berg - 3:15
3.  Ze Leeft Van De Liefde - 2:58
4.  Bij De Winter Hoort De Sneeuw - 4:41
5.  Dan Is Er Nog Hoop - 2:46
6.  Eens - 3:18


Companies, etc.
Credits

Notes
Released:  1973
Format:  Vinyl, LP, Gatefold
Genre:  Nederlandstalig
Label:  Elf Provinciën ‎
Catalog#  ELF 15.17

Vinyl:  VG+
Cover:  VG+

Prijs: €10,00

0 comments:

Een reactie posten