Toon Hermans - Dank U Wel Astublieft...Hoogtepunten Uit De Jubileumshow Tien Toon (1970) - Lp

Antoine Gerard Theodore (Toon) Hermans (Sittard, 17 december 1916Nieuwegein, 22 april 2000) was een Nederlandse cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter. Met Wim Kan en Wim Sonneveld behoorde hij tot de grote drie van het cabaret van na de Tweede Wereldoorlog.

Bekendheid kreeg Hermans door zijn formule van de onemanshow, een voorstelling door één man uitgevoerd (weliswaar ondersteund door een paar muzikanten), die hij als eerste in het Nederlandse taalgebied introduceerde (Wim Sonneveld, Wim Kan en latere generaties zijn hem daarin gevolgd).
Hoewel zijn werk vaak als cabaret beschouwd wordt, is het dat eigenlijk niet. Hij beschouwde zichzelf als een clown, en dat is waarschijnlijk de meest juiste typering. Het was pure kolder, omlijst door liedjes waarin het leven geprezen werd, of die ook kolderiek waren.
Zijn shows waren op geen enkele manier gebonden aan de actualiteit (een kenmerk van cabaret).

Groot succes op de scène had hij met zijn 'typetjes' en zijn gevoel voor woordspelletjes. Als schrijver en dichter valt Toon Hermans vooral op door zijn aandacht voor detail: gebaren, kleine gedichten (door hem versjes genoemd), kwinkslagen.

Veel versjes van hem zitten in het collectief geheugen en kwamen op wandtegeltjes te staan. Ook zijn er diverse boeken en boekjes met zijn liedjes en gedichtjes verschenen, door hemzelf geïllustreerd.

In 1970 brengt Toon de LP "Dank U Wel Astublieft" Hoogtepunten uit de jubileumshow Tien Toon. Live opgenomen in Theater Carré, met een totale speelduur van bijna 1 uur. Tekst en Muziek van Toon Hermans zelf.   http://www.bing.com/translator

Side A
A1.   "Der Zijn Nog Zoveel Dingen….”  
A2.   De Tantes In Mijn Familie  
A3.   Want ‘T Waren Er Tien  
A4.   “Der Zijn Nog Zoveel Dingen….”  
A5.   Roosje Is Lentekroosje  
A6.   Tango Truus  
A7.   Vallen Over Benen  
A8.   Vallen Over Sex (Poeh-Poeh…)  
A9.   Sex In Lapland  
A10.  24 Rozen

Side B
B1.   Twee Verse Verzen  
B2.   Schoolherinneringen  
B3.   Waarom IK In De Hemel Kom  
B4.   Vieze Liedjes Van Vroeger  
B5.   De Wolken….  
B6.   Zweeds Walsje  
B7.   Franse Les  
B8.   Initaties Denise Maes  
B9.   Wim Kan – Buziau – Bandy  
B10.  Finale

Release: 1970
Genre:  Cabaret / Nederlandstalig
Format:  LP
Label:  Westside Studio Records
Catalog#  113525 L

Vinyl:  Good
Cover:  Good

€ 10,00

0 comments:

Een reactie posten