oktober 12, 2017

The Buddy Odor Stop - Buddy Odor Is A Gas (1979) - Lp

Gruppo Sportivo was een Haagse popband, opgericht in 1976 en actief tot eind december 2013. De band had veel succes met de albums 10 Mistakes en Back To '78. Songs als Beep Beep Love, Hey Girl, Disco Really Made It en Tokyo werden klassiekers en zijn nog steeds veel te horen op de radio.
Eind jaren zeventig behaalde de band op de eerste golven van de new wave een nationale populariteit.
Creatieve kracht is Hans Vandenburg (gitaar en zang). Naast hem bestond de oerbezetting uit Max Mollinger (drums), Peter Calicher (toetsen), Eric Wehrmeyer (bas) en de Gruppettes Josée van Iersel en Meike Touw (zang).
De vaste formule van de band bestond uit popsongs, met veel aandacht voor relativering van personen en situaties, humor (knipogen naar), muziek-citaten en slapstick in de performance; vaak gingen de songs over een 'antiheld'.

Op het hoogtepunt van de roem nam de band (voor korte tijd) afscheid met de single Sleeping Bag. Na het solo-project Buddy Odor Is A Gas (1979) van Hans Vandenburg onder de naam The Buddy Odor Stop - met jazzy songs zoals Cats Hiss en Gruppo-achtige songs zoals de titelstrack en het duet If I Were You met Barry Hay van de Golden Earring.

Terwijl de platen van Gruppo Sportivo met een grote publiciteitscampagne in de Verenigde Staten worden uitgebracht komt tot ieders verrassing het bericht dat Hans Vandenburg heeft besloten de groep op te heffen omdat hij zich beperkt voelt in zijn muzikale ontwikkeling.
Zijn plan is een nieuwe band op te richten met muzikanten die hij in New York zal uitzoeken. Eind van het jaar verschijnt het debuutalbum van Buddy Odor Stop, waarin geen Amerikanen voorkomen maar wel o.a. de Gruppo-muzikanten Peter Calicher, Max Mollinger, Meike Touw en Lisa Bialac (zij zong mee op het album Unforgiven van Tim Hardin).
De begeleidende concertreeks trekt veel publiek, maar de reacties zijn gereserveerd. Het jazzy geluid is voor velen een te grote stijlbreuk en de zaal roept voortdurend om de oude successen. Het album Buddy Odor Is A Gas! en de gelijknamige single floppen genadeloos.

Side A
A1. Buddy Odor Is A Gas! – 2:34
A2. (Gimme That) Lipstick – 2:22
A3. Redskins – 2:26
A4. Lock Yourself Up – 2:22
A5. I Want It Now – 3:10
A6. If I Were You – 1:44
A7. Teardrops And Two Broken Hearts – 3:32

Side B
B1. I Love You Madly – 2:33
B2. Cats Hiss – 2:24
B3. For Pim – 0:55
B4. It Feels So Good – 3:26
B5. Men – 1:52
B6. My Little Man And I – 2:17
B7. Jazz It Up! – 1:59

The drums played by Huub Janssen on [A2] are really only credited on the inner sleeve as "Snare Drum". It was probably dubbed; the full Drums-credit on A2 is for Bart Terlaak. 

Companies, etc.
Credits
Notes

Release: 1979
Genre: Nederpop
Format: LP
Tijdsduur: 33:03
Label: Ariola Records
Catalog# 200.931
Prijs: €6,75

Vinyl: Goed
Cover: Lichte Gebruikerssporen

http://www.ad-vinylrecords.com/product/buddy-odor-stop-the-buddy-odor-is-a-gas-lp/

0 reacties:

Een reactie posten