I´ve Got The Bullets - I´ve Got The Bullets (1986) - Lp

In het voorjaar van 1985 wordt in Rotterdam I’ve Got The Bullets opgericht. De stad is met zijn rijke soulhistorie de ideale voedingsbodem.
De naam komt uit de film Rebel Without A Cause waar James Dean deze woorden uitroept in de slotscène. Aanvankelijk bestaat de formatie uit Fréderique (wier naam de eerste jaren consequent fout gespeld wordt als Frédérique), Ocki en Jan met Peter van Gameren, Pieter de Bruin, Luc Kranenburg, Kees Trappenburgt, Nel van 't Pad en Ria Bremer.
Sommige mensen blijven maar heel even en daardoor is het in het begin een komen en gaan van bandleden. Zo maakt toetsenman Pieter de Bruin al snel plaats voor Tijn Smit, worden de drumstokken van Luc Kranenburg (naar Down and Out) overgenomen door Max Mollinger (ex-Gruppo Sportivo) en bij het achtergrondkoortje is het al helemaal een niet te volgen stoelendans. Zo wordt Ria Bremer al snel afgelost door Nicky Romein, die even later een solo-carrière ambieert en haar plek afstaat aan Rini Klein.

Negen leden telt de formatie dus, als het in het najaar eindelijk uitgerommeld is in de bezetting. Qua muziek combineert het gezelschap soul met rock & roll ('rock & soul').
Spigt maakt indruk met haar rauwe doorleefde vocalen en de mate waarin ze in de muziek opgaat.
Meteen als de band goed op de rails staat schrijft men zich in voor de Grote Prijs Van Nederland.
Het optreden in het Rotterdamse Arena (het latere Nighttown) maakt een verpletterende indruk en het negental stoot door naar de finale.
Bij die eindronde in Paradiso wordt de band derde. De Rotterdammers zijn dan al in onderhandeling met CBS, maar het aansprekende resultaat bijde bandjeswedstrijd zorgt ervoor dat het contract uiteindelijk gunstiger uitpakt dan verwacht.

Het jaar 1986 begint al goed met een plaats op het Noorderslagfestival, hetgeen samen met de derde prijs bij de Grote Prijs de groep een rits optredens oplevert, waar menig beginnend bandje jaloers op is.
De single "In The Middle Of The Night" haalt de 36e plaats van de Top 40.
Aan het begin van de zomer gaat het gezelschap de studio in om met producers Tjeerd van Zanen en Michel van Schie het debuut voor CBS op te nemen. Het album verschijnt in het najaar, krijgt lovende kritieken en verkoopt heel aardig.
De Gladys Knight cover "It Should Have Been Me" is de volgende single. Het plaatje blijft steken op nummer vijf in de tipparade.
Ook de nieuwe single Nighttrain haalt Top 40 niet. Buiten een enkel optreden in België en Duitsland komt de groep de grens niet over, maar gezien de grote hoeveelheid optredens in eigen land is er werk volop. Opnieuw begint een periode van diverse bezettingswisselingen.

Na een intensieve tour langs het Nederlands clubcircuit in 1990 begint de motor sleetse plekken te vertonen. Vooral Fré heeft het eigenlijk wel gezien.
Het einde wordt nog even uitgesteld: voor de vertrekkende gitarist Paul Kraemer wordt gewoon een vervanger gezocht en gevonden in de persoon van Wilco van Beek.
Maar in juli besluit de formatie de handdoek in de ring te gooien.

Side A
A1. Nighttrain - 4:22
A2. Look ‘Round - 4:13
A3. I Can’t Tell - 5:32
A4. Mystery Man - 4:00

Side B
B1. It Should Have Been Me - 4:30
B2. Love And Honesty - 4:15
B3. In The Middle Of The Night - 3:50
B4. Sailing (Close To The Wind) - 4:58
B5. If That Ain’t Love - 3:42

Companies, etc.
Credits
Notes
Release: 1986
Genre: Pop Rock
Format: LP
Label: CBS Records
Catalog# 57118
Prijs: €6,75

Vinyl: Goed
Cover: Voor en achterkant stickerschade

http://www.ad-vinylrecords.com/product/ive-got-the-bullets-ive-got-the-bullets-lp/

0 comments:

Een reactie posten