White Honey - Some Kinda Woman (Lp) (1979) - €7,99

White Honey ontstaat in 1978, tijdens het zogenoemde 'Groninger Springtij', wanneer Erwin Java en Hanneke Kappen (onder de alias Sybille Cook) op uitnodiging van Derk Jolink en Rob Elzenga (beide uit Dixie Chicken) vanuit Burglar de gelederen komen versterken. 
Drummer Wessel Babtist blijft niet lang (Peter Walrecht vervangt hem), maar zijn ritmes hebben lang invloed op het ‘geluid’ van de band. 
De groep bestaat al vanaf het begin uit een aantal prima vakmusici, en mede daardoor maakt de band een vliegende start met veel optredens. 
Het debuut vind plaats in De Dikke Kater aan het Schuitendiep. 
De onstuimige rock, de frisheid en motivatie van de band slaat over op de toeschouwers. Voor de groep is het een sport om een zaal ‘plat’ te krijgen. De appreciatie van de groep bij het publiek leid tot een optreden in het voorprogramma van de bekende Amerikaanse band The Talking Heads, dat zowaar met toegiften gepaard gaat. Tijdens een optreden in De Koffer speelt de bekende Engelse band The Stranglers op hun apparatuur. 
De roem is evenwel van korte duur: de groep valt medio 1980 al uiteen. 

De elpee "Some Kinda Woman" en eerste single komen in november 1979 uit. Dezelfde maand verlaat Hanneke Kappen tijdens een optreden in Den Haag van de ene minuut op de andere, vlak voor een optreden, de groep. De tol van ruim een jaar non-stop optreden en toeren is voor haar te groot. Met haar hond stapt ze pardoes op de trein naar huis. Ze keert terug naar de groep Burglar, die als Ella Fitz & the Geralds verder zal gaan. 

Door haar vertrek wordt de eerste single razendsnel uit de markt genomen (er moeten maar een handvol van verkocht zijn) en korte tijd later opnieuw uitgebracht, maar nu ingezongen door Hanneke's opvolgster, de uit Steenwijk afkomstige Gina de Bruin. 
Aardig is te vermelden dat het nummer ‘Nothing Going On in the City’ in 1981 is gecoverd door de groep The Rods (Arista 600.432). 
Ook is het de titel van het boek van Koen van Krimpen. 
Een van de groepsleden van het eerste uur, Derk Joling, wordt later medewerker van CBS records en helpt in die hoedanigheid menige Groninger band aan een platencontract. Later werkt Joling bij Radio 10 FM. 

Erwin Java vertelt ons later: "In 1979 verliet zangeres Hanneke Kappen de groep White Honey waar ik toen in speelde. Kwam slecht uit want we hadden net in 1 week 8000 LP's verkocht en waren "hot". Ik heb toen een zekere Angela Groothuizen opgebeld, zangeres van de groep Howling Hurricane , met de vraag of zij Hanneke wilde vervangen. 
Helaas moest zij nee verkopen want ze was net met een leuke meidengroep bezig. Wellicht kan ze zich dit niet meer herinneren en misschien is het maar goed dat e.e.a. niet is doorgegaan anders had ik in de "Honey Dots" oid gespeeld..... Hanneke is trouwens vervangen door Gina de Bruin en White Honey is medio 1980 opgehouden te bestaan." 

De single Nothing Going On In The City wordt in 1980 opnieuw uitgebracht. Later dat jaar komt het album “Some Kind Of Woman” uit. 
Dat is meteen het laatste wat we van White Honey horen. Als de band wordt opgeheven vertrekt Giny de Bruin naar Gruppo Sportivo en gitarist Rob Elzenga naar Mark Foggo.


Side A
A1.  Flyin' - 3:18
A2.  Nothing Going On In The City - 3:44
A3.  City Life - 4:47
A4.  Car Crash Blues - 2:40
A5.  Some Kinda Woman - 2:50
A6.  The One Who Can Screw - 3:16

Side B
B1.  Too Tired - 3:47
B2.  Paradise (It's So Nice) - 2:56
B3.  Country Girl - 3:19
B4.  Decision - 3:38
B5.  Let's Forget - 3:45
B6.  Never Forget About You - 3:18


Companies, etc.

Credits

Notes
Release:  1979
Format:  LP
Genre:  Pop, New Wave
Label:  CBS
Catalog#  83983

Vinyl:  Goed
Cover:  Lichte Gebruikerssporen

Prijs: €7,99

0 comments:

Een reactie posten