juli 19, 2016

Oscar Harris - With Lots Of Love (1987) - Lp

Oscar Harris (Albina, 30 november 1943) is een Surinaams-Nederlandse zanger. In de jaren zeventig was hij vermoedelijk de bekendste Surinaamse artiest in Nederland.

Toen Harris in 1963 naar Nederland kwam om te studeren voor architect/dominee vervulde hij ook zijn dienstplicht. Twee jaar later vervolgde hij zijn zangcarrière bij The Twinkle Stars, een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse band.
Met hun grootste hit Soldier's prayer stonden zij twee weken op nr. 1 in de Daverende Dertig. In totaal stond de single 15 weken in de hitlijst. Leadzanger Billy Jones verliet de groep in 1972; voor hem in de plaats kwam de toen 17-jarige Humphrey Campbell. In 1973 besloot Harris om de groep te verlaten om een solocarrière te beginnen.
Na wat pieken en dalen en tijdelijke koppelingen aan zangeressen kwam aan het einde van de jaren zeventig zijn solocarrière goed van de grond. Hij scoorde in die tijd diverse hits met een mix van vrolijke, Caribisch getinte meezingers en zwoele soulballads.

In 1980 beleeft Harris zijn internationale doorbraak met de ook buiten Europa (o.a. Israël, veel Afrikaanse landen en Indonesië) gigantische kraker Song For The Children. Een meerjarig samenwerkingsverband met de Haarlemse zangeres Debbie (solohits: Everybody Join Hands en Angelino) pakt vervolgens echter verkeert uit.

De hitstroom stokt en Harris raakt langzaam maar zeker uit beeld. Op grond van zijn eerder verworden reputatie ontbreekt het hem evenwel ook dan bepaald niet aan werk. Hij treedt veel op in discotheken en voor de radio (begeleid door onder meer het Metropole Orkest) en er blijven regelmatig platen van hem verschijnen.

In 1987 brengt Oscar zijn album "With Lost Of Love" uit. Het album bevat de singles "Two Hearts", een duet met Marjorie Barnes, en de single "Baby Don’t Get Hooked On Me".
Verder zingt Oscar op dit album duets met o.a.:  Humphrey Campbell ("I’m Still In Love") en met Lisa Boray ("Without You").


Side A
A1. Two Hearts (Vocals [Duet With] Marjorie Barnes)  (3:05)
A2. Don’t Leave Me Now  (3:57)
A3. I’m Still In Love (Vocals [Duet With] Humphrey Campbell)  (4:56)
A4. You’re More Than A Number In My Little Red Book  (3:21)
A5. Without You (Vocals [Duet With] Lisa Boray)  (3:37)
A6. If I Only Had Time  (2:56)
A7. Baby Don’t Get Hooked On Me  (3:06)

Side B
B1. Johnny  (4:09)
B2. I Just Can’t Help Believing  (4:09)
B3. I Need Your Love So Bad  (4:07)
B4. My Boy  (3:00)
B5. Stargazer  (2:42)
B6. Oscar Hit-Medley  (7:25)
      (a) Soldiers Prayer  
      (b) Alta Gracia  
      (c) I’ll Try My Hand (On Song Writing)  
      (d) Since I Met You Baby  
      (e) Try A Little Love

Credits
(P) + (C) 1987 Dominion Music Corporation B.V. 
Release: 1987
Label: K-Tel Records
Catalog# KTLP 239

Vinyl:  Goed
Cover:  Goed

http://www.ad-vinylrecords.com/product/harris-oscar-with-lots-of-love-lp/